Kérelem

ÉJFÉL UTÁNI NYITVATARTÁS ENGEDÉLYEZÉSE IRÁNTI KÉRELEM

(a kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6. § (8) alapján)

1. Kereskedő

2. Üzlet

Budapest, V. kerület

3. Kérelmezett éjfél utáni nyitvatartási idő

A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 6. § (8) szerint: „A világörökségi területen működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó üzlet 24.00 és 6.00 óra közötti nyitvatartásához a jegyző engedélye szükséges. A jegyző az engedélyt hivatalból háromévente felülvizsgálja. Amennyiben az engedély a megadását követően felmerült körülmények folytán a felülvizsgálat során az eredeti tartalommal nem adható meg, a jegyző az engedélyt módosítja vagy visszavonja.”


Az egyes közérdeken alapuló kényszerítő indok alapján eljáró szakhatóságok kijelöléséről szóló 531/2017. (XII. 29.) 19./30. pontja alapján: „A világörökségi területen működő, szeszes italt kimérő, árusító kereskedelmi, illetve vendéglátó üzlet 24.00 és 6.00 óra közötti nyitvatartásának jegyzői engedélyezése, valamint a kiadott jegyzői engedély felülvizsgálatára irányuló eljárásban kijelölt szakhatóság az üzlet működési helye szerint illetékes városi (kerületi) rendőrkapitányság.


Felhívom a figyelmét, hogy az üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről szóló 23/2021. (XI.10.) önkormányzati rendelet alapján a zeneszolgáltatást nyújtó vendéglátó üzletek az éjfél utáni nyitvatartási engedély beszerzését követően 24.00 és 6.00 óra közötti külön nyitvatartási engedély iránti kérelmet kötelesek benyújtani.

A *-al jelölt mezők kitöltése kötelező