Tisztelt Ügyfelünk!

Köszöntöm Önt honlapunkon!

Fő célkitűzéseink között szerepel az ügyfélbarát önkormányzatiság erősítése, így az e-ügyintézés folyamatainak rendszeres bővítése, amelynek segítségével akár otthonról is, kényelmesen kezdeményezheti különböző ügyeinek intézését.

Az oldal a Központi Azonosítási Ügynökön (KAÜ) keresztül biztosítja az elektronikus ügyintézést. További könnyebbséget jelent majd, hogy azoknál az ügyeknél, amelyek nem indíthatók elektronikusan, tájékozódhatnak a szükséges nyomtatványokról és a törvényi háttérről, valamint az ügyintézők elérhetőségéről is.

Az elektronikus ügyintézés és a bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló törvénynek megfelelően Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatala 2018. január 1. napjától köteles biztosítani az ügyek elektronikus intézését.

Míg a természetes személy ügyfélnek a jogszabály lehetőséget biztosít az elektronikus ügyintézésre, addig a gazdálkodó szervezetek elektronikus ügyintézésre kötelesek. Elektronikus ügyintézésre köteles továbbá az ügyfélként eljáró állam, önkormányzat, költségvetési szerv, ügyész, jegyző, köztestület, egyéb közigazgatási hatóság, valamint az ügyfél jogi képviselője, ha az adott ügyintézési cselekmény tekintetben ez értelmezhető.

A fenti követelményeknek megfelelően Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata és a Polgármesteri Hivatala az eügyintézés honlapján letölthető, kitölthető és beküldhető nyomtatványain, Építéshatósági ügyekben az ÉTDR rendszeren keresztül, egyéb esetben e-Papír beküldési lehetőségen keresztül biztosít elektronikus ügyintézési lehetőséget.

Az elektronikus kapcsolattartáshoz az ügyfélnek rendelkeznie kell ügyfélkapuval, hivatali, és cégkapuval. Az ügyfélkapu, hivatali kapu és cégkapu regisztrációval, e-Papír küldési lehetőséggel kapcsolatban a www.magyarorszag.hu oldalon tájékozódhat.

Elektronikus ügyintézés céljára szolgáló elérhetőségeink (hivatali kapu):

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Polgármesteri Hivatal

BUD05

KRID: 707192326

 

Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzata

BUD05ONK

KRID: 656330713

▪ Elektronikus ügyintézés céljára nem szolgáló egyéb elektronikus elérhetőség (pl. tájékoztatás kérés): hivatal@belvaros-lipotvaros.hu

▪ Ügyfélszolgálat telefonos elérhetősége: 872-7328; 872-7321

Reméljük, hogy szolgáltatásunk az Ön megelégedésére szolgál, és használatával még egyszerűbbé válik hivatalos ügyeinek intézése!

Tisztelettel:

Sélley Zoltán

jegyző